Wróć do listy aktualności

WSiP wśród najlepszych pracodawców w Polsce

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne otrzymały nagrodę Poland’s Best Employers, zajmując wysokie miejsce w corocznym zestawieniu Najlepszych Pracodawców w Polsce magazynu Forbes i firmy badawczej Statista. Pozycja WSiP potwierdza, że działania realizowane przez spółkę w obszarze HR przynoszą pozytywne rezultaty i są doceniane nie tylko przez pracowników, ale także przez otoczenie rynkowe.

Ranking najlepszych pracodawców w Polsce obejmuje firmy zatrudniające powyżej 250 pracowników, a ostateczny kształt zestawienia powstał na bazie analizy ponad 1.900 różnych podmiotów. Oceny respondentów zostały zebrane w indywidualnych ankietach, z których najwyższą wagę miały te realizowane w niezależnych panelach badawczych. W ten sposób ukształtowała się lista 300 najlepszych pracodawców, którzy zostali podzieleni na 27 kategorii branżowych.

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne zajęły 3 miejsce w kategorii Szkolnictwo i Badania Naukowe, a w zestawieniu wszystkich firm w Polsce zajęły bardzo wysokie, 69 miejsce. WSiP jest jedynym wydawcą edukacyjnym, który znalazł się w rankingu Poland’s Best Employers, co dodatkowo podkreśla wiodącą pozycję firmy w swojej branży.

Ranking pracodawców miesięcznika Forbes powstaje na bazie opinii pracowników, wyrażonych w anonimowych ankietach. Takie podejście zapewnia bezstronność badania i wyklucza możliwość wpływania pracodawców na pozycję w zestawieniu. Co bardzo ważne, lista podmiotów, które wzięły udział w badaniu powstała na bazie analizy czasopism specjalistycznych oraz informacji dostarczonych przez stowarzyszenia branżowe lub instytucje zajmujące się badaniami ekonomicznymi.

Każdy respondent wyrażał opinie na temat kilkudziesięciu różnych stwierdzeń, opisujących działalność jego pracodawcy w kilku różnych obszarach: wizerunek, rozwój i perspektywy, relacje między pracownikami, płaca, warunki pracy i sprzęt, a także zrównoważony rozwój i obciążenie pracą.

Każde wyróżnienie dla WSiP to wielka satysfakcja, a tytuł wynikający z ocen samych pracowników, to dodatkowy powód do dumy. Bieżący rok ma dla nas szczególne znaczenie, bo oprócz nowej oferty podręczników dla szkół podstawowych, już wkrótce na rynku pojawi się nasza nowa platforma edukacyjna. Nasze produkty nie mogłyby jednak powstać, gdyby nie wspaniały zespół pracowników i współpracowników. Cieszę się, że stworzyliśmy warunki, w których możliwe jest osiąganie sukcesów – podkreśla Jerzy Garlicki, Prezes Zarządu WSiP S.A.

Tagi:
Chcesz dowiedzieć się więcej?
Skontaktuj się z nami
Zadzwoń na infolinię
+48 801 220 555 Poniedziałek-piątek, w godzinach: 8:00-16:00
Napisz do nas wiadomość
wsip@wsip.com.pl Postaramy się odpowiedzieć jeszcze tego samego dnia
Porozmawiaj na czacie
Otwórz czat Nasi doradcy pozostają do Twojej dyspozycji w godzinach 8:00-16:00.