Pomagamy nauczycielom w przygotowaniu ucznia do podjęcia pierwszych kroków na rynku pracy w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych.
Zaprosiliśmy na spotkanie z nauczycielem i pracodawcą, który opowiedział, jak powinien być wyszkolony współczesny absolwent, aby pracodawca zechciał go zatrudnić.
E-spotkanie odbyło się 26 października 2022.
Każdy zarejestrowany uczestnik spotkania otrzymał certyfikat uczestnictwa!
Na spotkaniu opowiedzieliśmy:
- Jak wygląda praca technika żywienia i usług gastronomicznych oraz z jakimi wyzwaniami musi się on zmierzyć
- Jakimi kompetencjami powinien wykazać się przyszły technik żywienia i usług gastronomicznych
- Jak prowadzić zajęcia, by przygotować uczniów do zawodu
- Jak pomóc uczniowi uwiarygodnić swoją wiedzę w oczach pracodawcy
- Jak przekuć pracę nauczyciela w sukces ucznia
Sebastian Krzywda – hotelarz i gastronom, autor programu nauczania dla zawodu technik hotelarstwa, autor podręczników do obsługi konsumenta dla technika hotelarstwa, współautor „Pracowni organizacji żywienia”, nauczyciel przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół Hotelarsko-Turystycznych im. Tony Halika w Świdnicy, ekspert kształcenia modułowego.