Technik żywienia i usług gastronomicznych
Technik żywienia i usług gastronomicznych potrafi zorganizować produkcję gastronomiczną, umie sporządzać potrawy zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, estetycznie je podać i prawidłowo obsłużyć konsumenta. Planuje i ocenia żywienie, a także wykonywane usługi.
Kwalifikacja HGT.02
Przygotowanie i wydawanie dań
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159273_.png)
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. HGT.02. Część 1
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159274_.png)
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. HGT.02. Część 2
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159259_.png)
Sporządzanie potraw i napojów. HGT.02. Część 1
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159260_.png)
Sporządzanie potraw i napojów. HGT.02. Część 2
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159295_.png)
Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii
Kwalifikacja HGT.12
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159281_.png)
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. HGT.12. Część 1
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159283_.png)
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. HGT.12. Część 2
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/165913_.png)
Zasady żywienia. Część 1
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/165920_.png)
Zasady żywienia. Część 2
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/165985_.png)
Usługi gastronomiczne. HGT.12
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/165986_.png)
Organizacja produkcji gastronomicznej. HGT.12
Zeszyty ćwiczeń
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/165987_.png)
Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. Część 1
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/165988_.png)
Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. Część 2
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2024/04/1592C1_cz1_HGT.png)
Zeszyt GASTROnomiczny. Zbiór zadań praktycznych. Część 1
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2024/04/1592C2_cz2_HGT.png)
Zeszyt GASTROnomiczny. Zbiór zadań praktycznych. Część 2
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/165909_.png)
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń. Część 1
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/165910_.png)
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń. Część 2
Zbiory zadań
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159261_.png)
Zbiór zadań z gastronomii
E-zadania egzaminacyjne
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2024/04/e-zadania_HGT_02.png)
E-zadania egzaminacyjne. Kwalifikacja HGT.02
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2024/04/e-zadania_HGT_12.png)
E-zadania egzaminacyjne. Kwalifikacja HGT.12
Język obcy zawodowy
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159292_.png)
Język angielski zawodowy dla technika usług kelnerskich i technika żywienia i usług gastronomicznych
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159209_.png)
Język niemiecki zawodowy w gastronomii
Repetytoria i testy egzaminacyjne
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159272_.png)
Repetytorium i testy egzaminacyjne. TG.07/HGT.02
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159249_.png)
Repetytorium i testy egzaminacyjne. T.15/TG.16
Pracownie
Publikacje do praktycznej nauki zawodu
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159210_.png)
Pracownia gastronomiczna
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159211_.png)
Pracownia organizacji żywienia
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/165921_.png)
Pracownia obsługi klientów
Pozostałe podręczniki
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/163802.png)
Bezpieczeństwo i higiena pracy
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159234_.png)
BHP w branży gastronomicznej
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159247_.png)
Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 1
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/158501.png)