Kucharz
Potrafi przygotować różnego rodzaju potrawy, napoje i desery zgodnie z nowymi procesami technologicznymi. Umie sprawnie posługiwać się narzędziami, maszynami i urządzeniami w zakładach gastronomicznych zajmujących się produkcją wyrobów i półproduktów kulinarnych. Planuje i organizuje pracę w kuchni.
Kwalifikacja HGT.02
Przygotowanie i wydawanie dań
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. HGT.02. Część 1
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. HGT.02. Część 2
Sporządzanie potraw i napojów. HGT.02. Część 1
Sporządzanie potraw i napojów. HGT.02. Część 2
Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii
Zeszyty ćwiczeń
Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. Część 1
Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. Część 2
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń. Część 1
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń. Część 2
Zbiory zadań
Zbiór zadań z gastronomii
E-zadania egzaminacyjne
E-zadania egzaminacyjne. Kwalifikacja HGT.02
Język obcy zawodowy
Język angielski zawodowy dla technika usług kelnerskich i technika żywienia i usług gastronomicznych
Język niemiecki zawodowy w gastronomii
Repetytoria i testy egzaminacyjne
Repetytorium i testy egzaminacyjne. TG.07/HGT.02
Pracownie
Publikacje do praktycznej nauki zawodu
Pracownia gastronomiczna
Pozostałe podręczniki
Bezpieczeństwo i higiena pracy
Prowadzenie działalności gospodarczej
BHP w branży gastronomicznej