Technik usług kelnerskich
Potrafi obsługiwać gości w restauracji, doradzić klientom w wyborze potraw i napojów, nakrywać do stołu oraz przyjmować i rejestrować zamówienia gości. Umie tworzyć karty menu oraz dobierać odpowiednią bieliznę i zastawę stołową. Posługuje się sprzętem serwisowym przy obsłudze gości.
Kwalifikacja HGT.01
Wykonywanie usług kelnerskich

Obsługa kelnerska. Część 1

Obsługa kelnerska. Część 2

Usługi kelnerskie
Zeszyty ćwiczeń

Obsługiwanie gości. Zeszyt ćwiczeń. Część 1

Obsługiwanie gości. Zeszyt ćwiczeń. Część 2

Organizowanie usług kelnerskich. Zeszyt ćwiczeń
Język obcy zawodowy

Język angielski zawodowy dla technika usług kelnerskich i technika żywienia i usług gastronomicznych

Język niemiecki zawodowy w gastronomii
Pozostałe podręczniki

Bezpieczeństwo i higiena pracy

Prowadzenie działalności gospodarczej
