Nowe katalogi ZAWODOWE

Wiedza i rozwój
Sprawdź, co na Ciebie czeka.

Nowe materiały dla nauczycieli

Oferta
Wybrane nowości

Prowadzenie dokumentacji w jednostce organizacyjnej. EKA.04. Część 1

Prowadzenie dokumentacji w jednostce organizacyjnej. EKA.04. Część 1
Joanna Ablewicz, Damian Dębski, Paweł Dębski, Joanna Śliżewska

Zeszyt GASTROnomiczny. Zbiór zadań praktycznych. Część 1

Zeszyt GASTROnomiczny. Zbiór zadań praktycznych. Część 1
Joanna Duda, Sebastian Krzywda
Pierwsza część zadań przygotowana z myślą o utrwalaniu i sprawdzaniu wiedzy ucznia, ściśle skorelowana z podręcznikiem Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Część 1. Publikacja pomaga opanować materiał na temat zasad żywienia, ćwiczy umiejętność obliczenia wartości odżywczej. Różnorodne typy zadań – od typowych zadań testowych zamkniętych, poprzez zadania wyboru prawdy / fałszu, zadania uzupełniania treści, aż do zadań otwartych realizowanych pojedynczo, w parach lub grupach wspierają rozwój kompetencji w różnych obszarach. Zadbano też o to, aby zbiory zadań stanowiły samodzielne publikacje – można z nich także korzystać niezależnie od podręcznika. Pod kodami QR znajdują się filmy urozmaicające naukę. Typy zadań były konsultowane z nauczycielami, aby jak najefektywniej wspierały naukę młodzieży i rozbudzały jej zainteresowania gastronomiczne.

BHP w informatyce

BHP w informatyce
Wanda Bukała, Roman Kozyra
Podręcznik krok po kroku wprowadza w tajniki bezpieczeństwa i higieny pracy w branży informatycznej. W przystępny sposób prezentuje kwestie prawne, omawia czynniki zagrożeń zawodowych, takie jak: hałas, mikroklimat, promieniowanie optyczne, czynniki chemiczne, biologiczne i psychofizyczne. Podkreśla wagę ergonomii w pracy i życiu codziennym, a także wskazuje właściwe pozycje ciała podczas pracy. Publikacja uczy bezpiecznych i higienicznych zachowań, opisuje ochronę przeciwpożarową i przybliża instrukcję udzielania pierwszej pomocy podczas wypadków. Treści wzbogacone zostały kodami QR, pod którymi znajdują się filmy instruktażowe, ilustrujące wiele zagadnień omawianych w podręczniku.
Wybierz branżę

Katalog na rok 2024/2025
Katalog to doskonały przewodnik po ofercie – znajdziesz w nim informacje o nowościach wydawniczych, wydarzeniach i akcjach specjalnych, dodatkowych materiałach online oraz pełną ofertę do nauki zawodu.
Pobierz na komputer lub przeglądaj online i przekonaj się, dlaczego warto postawić na publikacje zawodowe WSiP.
Opinie

Zbiory zadań są przejrzyste. Naprawdę wam wyszły!

Zadania są użyteczne i pomagają w zapamiętywaniu materiału

Zadania są przydatne i dobrze skonstruowane