Kucharz
Potrafi przygotować różnego rodzaju potrawy, napoje i desery zgodnie z nowymi procesami technologicznymi. Umie sprawnie posługiwać się narzędziami, maszynami i urządzeniami w zakładach gastronomicznych zajmujących się produkcją wyrobów i półproduktów kulinarnych. Planuje i organizuje pracę w kuchni.
Kwalifikacja HGT.02
Przygotowanie i wydawanie dań
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159273_.png)
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. HGT.02. Część 1
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159274_.png)
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. HGT.02. Część 2
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159259_.png)
Sporządzanie potraw i napojów. HGT.02. Część 1
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159260_.png)
Sporządzanie potraw i napojów. HGT.02. Część 2
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159295_.png)
Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii
Zeszyty ćwiczeń
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/165987_.png)
Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. Część 1
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/165988_.png)
Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. Część 2
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/165909_.png)
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń. Część 1
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/165910_.png)
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń. Część 2
Zbiory zadań
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159261_.png)
Zbiór zadań z gastronomii
E-zadania egzaminacyjne
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2024/04/e-zadania_HGT_02.png)
E-zadania egzaminacyjne. Kwalifikacja HGT.02
Język obcy zawodowy
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159292_.png)
Język angielski zawodowy dla technika usług kelnerskich i technika żywienia i usług gastronomicznych
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159209_.png)
Język niemiecki zawodowy w gastronomii
Repetytoria i testy egzaminacyjne
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159272_.png)
Repetytorium i testy egzaminacyjne. TG.07/HGT.02
Pracownie
Publikacje do praktycznej nauki zawodu
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159210_.png)
Pracownia gastronomiczna
Pozostałe podręczniki
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/163802.png)
Bezpieczeństwo i higiena pracy
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/158501.png)
Prowadzenie działalności gospodarczej
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159234_.png)
BHP w branży gastronomicznej
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159247_.png)