Kucharz
Potrafi przygotować różnego rodzaju potrawy, napoje i desery zgodnie z nowymi procesami technologicznymi. Umie sprawnie posługiwać się narzędziami, maszynami i urządzeniami w zakładach gastronomicznych zajmujących się produkcją wyrobów i półproduktów kulinarnych. Planuje i organizuje pracę w kuchni.
Kwalifikacja HGT.02
Przygotowanie i wydawanie dań

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. HGT.02. Część 1

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. HGT.02. Część 2

Sporządzanie potraw i napojów. HGT.02. Część 1

Sporządzanie potraw i napojów. HGT.02. Część 2

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii
Zeszyty ćwiczeń

Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. Część 1

Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. Część 2

Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń. Część 1

Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń. Część 2
Zbiory zadań

Zbiór zadań z gastronomii
E-zadania egzaminacyjne

E-zadania egzaminacyjne. Kwalifikacja HGT.02
Język obcy zawodowy

Język angielski zawodowy dla technika usług kelnerskich i technika żywienia i usług gastronomicznych

Język niemiecki zawodowy w gastronomii
Repetytoria i testy egzaminacyjne

Repetytorium i testy egzaminacyjne. TG.07/HGT.02
Pracownie
Publikacje do praktycznej nauki zawodu

Pracownia gastronomiczna
Pozostałe podręczniki

Bezpieczeństwo i higiena pracy

Prowadzenie działalności gospodarczej

BHP w branży gastronomicznej
