Technik usług kelnerskich
Potrafi obsługiwać gości w restauracji, doradzić klientom w wyborze potraw i napojów, nakrywać do stołu oraz przyjmować i rejestrować zamówienia gości. Umie tworzyć karty menu oraz dobierać odpowiednią bieliznę i zastawę stołową. Posługuje się sprzętem serwisowym przy obsłudze gości.
Kwalifikacja HGT.01
Wykonywanie usług kelnerskich
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/165901_.png)
Obsługa kelnerska. Część 1
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/165902_.png)
Obsługa kelnerska. Część 2
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/165916_.png)
Usługi kelnerskie
Zeszyty ćwiczeń
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/165911_.png)
Obsługiwanie gości. Zeszyt ćwiczeń. Część 1
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/165912_.png)
Obsługiwanie gości. Zeszyt ćwiczeń. Część 2
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/1657918_.png)
Organizowanie usług kelnerskich. Zeszyt ćwiczeń
Język obcy zawodowy
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159292_.png)
Język angielski zawodowy dla technika usług kelnerskich i technika żywienia i usług gastronomicznych
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159209_.png)
Język niemiecki zawodowy w gastronomii
Pozostałe podręczniki
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/163802.png)
Bezpieczeństwo i higiena pracy
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/158501.png)
Prowadzenie działalności gospodarczej
![](https://wsip.pl/wp-content/uploads/2023/10/159234_.png)