Technik usług kelnerskich
Potrafi obsługiwać gości w restauracji, doradzić klientom w wyborze potraw i napojów, nakrywać do stołu oraz przyjmować i rejestrować zamówienia gości. Umie tworzyć karty menu oraz dobierać odpowiednią bieliznę i zastawę stołową. Posługuje się sprzętem serwisowym przy obsłudze gości.
Kwalifikacja HGT.01
Wykonywanie usług kelnerskich
Obsługa kelnerska. Część 1
Obsługa kelnerska. Część 2
Usługi kelnerskie
Zeszyty ćwiczeń
Obsługiwanie gości. Zeszyt ćwiczeń. Część 1
Obsługiwanie gości. Zeszyt ćwiczeń. Część 2
Organizowanie usług kelnerskich. Zeszyt ćwiczeń
Język obcy zawodowy
Język angielski zawodowy dla technika usług kelnerskich i technika żywienia i usług gastronomicznych
Język niemiecki zawodowy w gastronomii
Pozostałe podręczniki
Bezpieczeństwo i higiena pracy
Prowadzenie działalności gospodarczej