Technik żywienia i usług gastronomicznych
Technik żywienia i usług gastronomicznych potrafi zorganizować produkcję gastronomiczną, umie sporządzać potrawy zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, estetycznie je podać i prawidłowo obsłużyć konsumenta. Planuje i ocenia żywienie, a także wykonywane usługi.
Kwalifikacja HGT.02
Przygotowanie i wydawanie dań

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. HGT.02. Część 1

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. HGT.02. Część 2

Sporządzanie potraw i napojów. HGT.02. Część 1

Sporządzanie potraw i napojów. HGT.02. Część 2

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii
Kwalifikacja HGT.12
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. HGT.12. Część 1

Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. HGT.12. Część 2

Zasady żywienia. Część 1

Zasady żywienia. Część 2

Usługi gastronomiczne. HGT.12

Organizacja produkcji gastronomicznej. HGT.12
Zeszyty ćwiczeń

Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. Część 1

Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. Część 2

Zeszyt GASTROnomiczny. Zbiór zadań praktycznych. Część 1

Zeszyt GASTROnomiczny. Zbiór zadań praktycznych. Część 2

Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń. Część 1

Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń. Część 2
Zbiory zadań

Zbiór zadań z gastronomii
E-zadania egzaminacyjne

E-zadania egzaminacyjne. Kwalifikacja HGT.02

E-zadania egzaminacyjne. Kwalifikacja HGT.12
Język obcy zawodowy

Język angielski zawodowy dla technika usług kelnerskich i technika żywienia i usług gastronomicznych

Język niemiecki zawodowy w gastronomii
Repetytoria i testy egzaminacyjne

Repetytorium i testy egzaminacyjne. TG.07/HGT.02

Repetytorium i testy egzaminacyjne. T.15/TG.16
Pracownie
Publikacje do praktycznej nauki zawodu

Pracownia gastronomiczna

Pracownia organizacji żywienia

Pracownia obsługi klientów
Pozostałe podręczniki

Bezpieczeństwo i higiena pracy

BHP w branży gastronomicznej

Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 1
