Technik żywienia i usług gastronomicznych
Technik żywienia i usług gastronomicznych potrafi zorganizować produkcję gastronomiczną, umie sporządzać potrawy zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, estetycznie je podać i prawidłowo obsłużyć konsumenta. Planuje i ocenia żywienie, a także wykonywane usługi.
Kwalifikacja HGT.02
Przygotowanie i wydawanie dań
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. HGT.02. Część 1
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. HGT.02. Część 2
Sporządzanie potraw i napojów. HGT.02. Część 1
Sporządzanie potraw i napojów. HGT.02. Część 2
Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii
Kwalifikacja HGT.12
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. HGT.12. Część 1
Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. HGT.12. Część 2
Zasady żywienia. Część 1
Zasady żywienia. Część 2
Usługi gastronomiczne. HGT.12
Organizacja produkcji gastronomicznej. HGT.12
Zeszyty ćwiczeń
Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. Część 1
Zeszyt GASTROnomiczny. HGT.02. Część 2
Zeszyt GASTROnomiczny. Zbiór zadań praktycznych. Część 1
Zeszyt GASTROnomiczny. Zbiór zadań praktycznych. Część 2
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń. Część 1
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń. Część 2
Zbiory zadań
Zbiór zadań z gastronomii
E-zadania egzaminacyjne
E-zadania egzaminacyjne. Kwalifikacja HGT.02
E-zadania egzaminacyjne. Kwalifikacja HGT.12
Język obcy zawodowy
Język angielski zawodowy dla technika usług kelnerskich i technika żywienia i usług gastronomicznych
Język niemiecki zawodowy w gastronomii
Repetytoria i testy egzaminacyjne
Repetytorium i testy egzaminacyjne. TG.07/HGT.02
Repetytorium i testy egzaminacyjne. T.15/TG.16
Pracownie
Publikacje do praktycznej nauki zawodu
Pracownia gastronomiczna
Pracownia organizacji żywienia
Pracownia obsługi klientów
Pozostałe podręczniki
Bezpieczeństwo i higiena pracy
BHP w branży gastronomicznej
Podstawy gastronomii i technologii żywności. Część 1