Ogólnopolski Kongres Edukacji Ekonomicznej
Przedsiębiorczy nauczyciel i uczeń – zainspiruj się i rozwiń swoje kompetencje ekonomiczne!

Nowe materiały dla nauczycieli
Rozkłady materiału, plany wynikowe, scenariusze lekcji, sprawdziany, karty pracy i inne pomoce dydaktyczne.

Spotkania zawodowe
EDURANGA
Oferta
Nowości

Obsługa gości, usługi hotelarskie. Część 1. HGT.03
Zamknij

Obsługa gości, usługi hotelarskie. Część 1. HGT.03
Witold Drogoń, Bożena Granecka-Wrzosek
PIERWSZA CZĘŚĆ cyklu wprowadza w tajniki branży hotelarskiej. Omawia usługi świadczone w obiekcie hotelarskim, bazę noclegową, w tym ruchomą bazę noclegową, organizację współczesnego hotelu, przystosowanie obiektu hotelarskiego do obsługi osób z niepełnosprawnościami, systemy i sieci hotelowe, organizacje działające na rzecz rozwoju hotelarstwa i rozwiązania ekologiczne w branży. Prezentuje kwestie dotyczące usług dodatkowych, m.in. usługi konferencyjne, zasady i formy przygotowywania zleceń na usługi dodatkowe oraz pozwala zapoznać się z dokumentacją związaną z zamówieniami i organizacją usług dodatkowych

Obsługa gości, usługi hotelarskie. Część 2. HGT.03
Zamknij

Obsługa gości, usługi hotelarskie. Część 2. HGT.03
Witold Drogoń, Bożena Granecka-Wrzosek
DRUGA CZĘŚĆ cyklu to obowiązki działu służby pięter i system organizacji jego pracy. Podręcznik podkreśla wagę współpracy działu utrzymania czystości i porządku z innymi działami. Prezentuje kwestie dotyczące wyposażenia podstawowego i uzupełniającego jednostek mieszkalnych i węzła higieniczno-sanitarnego. Wprowadza w prace związane z utrzymaniem czystości i porządku w obiekcie hotelarskim oraz przygotowywania jednostek mieszkalnych do przyjęcia i pobytu gości. Uczy także, w jaki sposób należy przygotowywać i podawać śniadania oraz jak przestrzegać zasad zdrowego żywienia i przechowywania żywności.

Język angielski zawodowy dla technika hotelarstwa i technika organizacji turystyki
Zamknij

Język angielski zawodowy dla technika hotelarstwa i technika organizacji turystyki
Barbara Howis, Beata Szymoniak
Zeszyt ćwiczeń to praktyczne narzędzie do nauki języka angielskiego zawodowego. Zawiera 16 rozdziałów dotyczących słownictwa przydatnego w pracy w biurze podróży, hotelu i ośrodkach wypoczynkowych, a także w procesie rekrutacji, prowadzeniu dokumentacji i negocjacji oraz reklamy. Książka oferuje nowoczesne wsparcie – nagrania dialogów i tekstów źródłowych dostępne pod kodami QR, self-checki, progress testy powtarzający wiedzę oraz słowniczek z międzynarodowym alfabetem fonetycznym. Publikacja ułatwia rozwój umiejętności językowych i przygotowuje do pracy w branży. Dodatkowo dla nauczyciela dostępne są rozwiązania zadań.
Oferta dla branży hotelarsko-turystycznej

Katalog zawodowy
Katalog na rok 2024/2025
Katalog to doskonały przewodnik po ofercie – znajdziesz w nim informacje o nowościach wydawniczych, wydarzeniach i akcjach specjalnych, dodatkowych materiałach online oraz pełną ofertę do nauki zawodu.
Pobierz na komputer lub przeglądaj on-line i przekonaj się, dlaczego warto postawić na publikacje zawodowe WSiP.
Branża
Opinie

Nauczyciel zawodu technik logistyk
Zbiory zadań są przejrzyste. Naprawdę wam wyszły!

Nauczyciel zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych
Zadania są użyteczne i pomagają w zapamiętywaniu materiału

Nauczyciel zawodu technik informatyk
Zadania są przydatne i dobrze skonstruowane