Ogólnopolski Kongres Edukacji Ekonomicznej

Nowe materiały dla nauczycieli

Nowości

Zeszyt GASTROnomiczny. Zbiór zadań praktycznych. Część 1

Zeszyt GASTROnomiczny. Zbiór zadań praktycznych. Część 1
Joanna Duda, Sebastian Krzywda
Pierwsza część zadań przygotowana z myślą o utrwalaniu i sprawdzaniu wiedzy ucznia, ściśle skorelowana z podręcznikiem Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Część 1. Publikacja pomaga opanować materiał na temat zasad żywienia, ćwiczy umiejętność obliczenia wartości odżywczej. Różnorodne typy zadań – od typowych zadań testowych zamkniętych, poprzez zadania wyboru prawdy / fałszu, zadania uzupełniania treści, aż do zadań otwartych realizowanych pojedynczo, w parach lub grupach wspierają rozwój kompetencji w różnych obszarach. Zadbano też o to, aby zbiory zadań stanowiły samodzielne publikacje – można z nich także korzystać niezależnie od podręcznika. Pod kodami QR znajdują się filmy urozmaicające naukę. Typy zadań były konsultowane z nauczycielami, aby jak najefektywniej wspierały naukę młodzieży i rozbudzały jej zainteresowania gastronomiczne.

Zeszyt GASTROnomiczny. Zbiór zadań praktycznych. Część 2

Zeszyt GASTROnomiczny. Zbiór zadań praktycznych. Część 2
Joanna Duda, Sebastian Krzywda
Kontynuacja zbioru zadań skorelowanego z podręcznikiem Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Część 2. Pomaga opanować materiał na temat organizacji produkcji i usług gastronomicznych i ćwiczyć obliczenia związane z przygotowaniem zastawy na przyjęcia zamawiane. Przygotowuje uczniów do obliczania zapotrzebowania w produkcji gastronomicznej, uczy wypełniania dokumentów wewnętrznych zakładów gastronomicznych. Zróżnicowane zadania stanowią interesującą formę utrwalenia wiadomości. Pod kodami QR znajdują się filmy urozmaicające naukę. Na końcu zbioru umieszczone zostały testy typu egzaminacyjnego, dzięki którym uczeń będzie czuć się pewniej na egzaminie praktycznym.
Oferta dla branży gastronomicznej

Katalog na rok 2024/2025
Katalog to doskonały przewodnik po ofercie – znajdziesz w nim informacje o nowościach wydawniczych, wydarzeniach i akcjach specjalnych, dodatkowych materiałach online oraz pełną ofertę do nauki zawodu.
Pobierz na komputer lub przeglądaj on-line i przekonaj się, dlaczego warto postawić na publikacje zawodowe WSiP.
Opinie

Zbiory zadań są przejrzyste. Naprawdę wam wyszły!

Zadania są użyteczne i pomagają w zapamiętywaniu materiału

Zadania są przydatne i dobrze skonstruowane